Șroturi și Furaje

Srotul de floarea soareluiPentru mai multe detalii vă rugăm să faceți o ofertă de vânzare șroturi online sau o cerere de cumpărăre șroturi online

Subprodusele furajere obținute în urma procesului de prelucrare a semințelor de floarea soarelui, se diferențiază în funcție de materia primă din care provin (semințe întregi sau decorticate), dar și de tehnologia de producere a uleiului.
Șrotul de floarea soarelui, rezultat în urma extragerii grăsimii din semințele de floarea soarelui, subprodus denumit generic „șrot”.
În vederea obținerii în cantități cât mai mari a grăsimii din semințele de floarea soarelui se practică extracția cu solvenți, proces în urma căruia în produsul secundar rămâne o cantitate redusă de grăsime, respectiv sub 1%. În cazuri mai rare, extragerea uleiului se face și prin presare la rece, situație în care produsul secundar obținut poartă denumirea de turte, acestea conținând grăsime chiar până la 20%.

Caracteristici calitative de bază  Valori realizate
Aspect, Culoare, Miros Masă omogena fără particule arse sau mucegăite, miros caracteristic șrotului de floarea soarelui sănătos
Proteina % 35
Umiditate % 8.8
Ulei % 1.2
Celuloza % 19.1

Șrot de floarea soarelui sub formă de peleți, fără particule arseSrot- de floarea soarelui sub forma de peleti sau mucegăite având o culoare de la cenușiu până la brun, gust caracteristic, fără miros străin (de mucegai, de acru, de încins), rezultat din procesarea semințelor pentru fabricarea uleiului.

 Parametri  Valoare tipică
Umiditate % 9,5
Proteină brută % 24-25
Celuloză brută % 22-23
Conținut ulei % 17-18
Mod ambalare Bene cereale 24-25 tone

Șrotul de soia reprezintă o sursa proteică de origine vegetală foarte importantă, cu rol în echilibrareSrotul de soiaa proteică a rețetelor de furaje combinate utilizate la suine și la păsări. Având un grad ridicat de corelare a aminoacizilor esențiali, proteina șrotului de soia are o valoare biologică comparabilă cu cea animală. Aceasta este însă condiționată de tehnologia aplicată la extragerea grăsimilor, pentru care se va avea în vedere conținutul redus de metionină și de vitamina B12, acestea având nevoie de completare atunci când șrotul de soia participă într-o proporție ridicată în furajele combinate.

 Caracteristici calitative de bază  Valori realizate
 Proteină %  46.56
 Umiditate %  11.35
 Fibră %  5.01

Șrotul de rapiță poate fi folosit pentru producția de biocombustibil, iar uleiul de rapiță se poate amestecaSrotul de rapita cu motorină în proporții diverse. Șrotul de rapiță rezultat din procesul de presare la rece a semințelor se poate folosi la producția de furaje pentru animale.

Caracteristici calitative de bază  Valori realizate
Aspect, Culoare, Miros Masă omogenă fără particule arse sau mucegăite, miros caracteristic șrotului de rapiță sănătos
Proteină % 34.2
Umiditate % 11.2
Ulei % 2.5
Celuloză % 12.7

Porkina
Terra Agro Invest în parteneriat cu Cargill au lansat un nou produs pe piață, concentratul Porkina, pentru fermele de porcine, venind în întâmpinarea crescătorilor de suine cu noi soluții de nutritie, finanțare și livestock.

Terra Agro Invest propune crescătorilor de porci din România posibilitatea integrării fermelor într-un sistem dezvoltat, împreună cu parteneri din domeniul finanțării, abatorizării și prelucrării cărnii de porc și producției de furaje, cu scopul reducerii riscurilor economice.
Alegând ca modalitate de plată una din cele două variante care presupun compensarea soldului cu porci, clienții noștri vor putea beneficia de reducerea timpului de încasare a contravalorii porcilor grași de la 120 de zile la 90 de zile.
Pentru a veni în sprijinul fermierilor, prin serviciul de finanțare, Terra Agro Invest a ales să adopte o politică de preț care va permite reducerea gradului de incertitudine în proiectarea viitorului afecerilor acestora. Astfel, prețul concentratului Porkina este valabil timp de trei luni (actualizat o dată la trei luni).

Fermierii care aleg să își hrănească porcii cu nutreț combinat care are ca sursă de proteină concentratul Porkina, beneficiază de posibilitatea optimizării cash flow-ului fermei datorită celor patru avantaje:
• Rata de creștere mărită față de alte furaje;
• Optimizarea controlului și managementului fermei și furajării ;
• Flexibilitatea modalității de plată;
• Stabilitatea prețului concentratului Porkina pe un ciclu de creștere al suinelor.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să faceți o ofertă de vânzare șroturi online sau o cerere de cumpărare șroturi online